Home/Diensten

TuinierSpecialist biedt een breed scala aan diensten.

Ontwerp, aanleg, onderhoud, graszoden, kunstgras, bestrating, reiniging en het afvoeren van afval.

Diensten

Aanleg

Wil jij je complete tuin van A tot Z aan laten aanpakken? TuinierSpecialist doet dit graag én goed voor jou. TuinierSpecialist is gespecialiseerd in het compleet aanleggen van tuinen. Van het grondwerk, de bestrating en het voorzien van jouw gazon van graszoden of kunstgras tot de beplanting. Al veel tevreden klanten genieten nu van een door ons aangelegde tuin. Mogen we van jou de volgende tevreden klant maken?

Bestrating

TuinierSpecialist is gespecialiseerd in het bestraten van tuinen en terreinen. TuinierSpecialist legt alle soorten bestratingen aan. Of het nu een particuliere tuin met (sier)terras, oprit, parkeerplaats, enkel een tuinpad of een bedrijfstuin is die bestraat moet worden. TuinierSpecialist kan het hele project voor je verzorgen. TuinierSpecialist helpt je graag bij de aanleg van je nieuwe (sier)bestrating.

Beplanting

Je tuin is pas compleet wanneer er groen in staat. Bomen, bladeren en bloemen geven kleur, sfeer, contrast en vooral leven aan je tuin. Wil je nieuwe beplanting toevoegen aan je border of perk en weet je ook al precies welke beplanting je wilt? Wij planten graag alle beplanting zodat jij alleen maar hoeft te genieten van je tuin. Voordat we over gaan tot beplanten zullen we eerst de bodem verbeteren met compost, aanplantgrond of tuin turf. Voor een afscheiding van je tuin kan je kiezen voor haagbeplanting zoals een beukenhaag, coniferenhaag of een taxushaag. TuinierSpecialist helpt je graag bij het beplanten van je nieuwe beplanting.

Onderhoud

Wij laten jouw onbezorgd genieten van je tuin. Het hele jaar door. De kunst van tuinonderhoud is het behouden van je tuin zoals hij bedoeld is. Om jou te ontzorgen kan jij TuinierSpecialist je tuinonderhoud laten uitvoeren. Omdat wij tuinen in optimale conditie willen behouden werken wij met 2 soorten onderhoudscontracten (maandelijks-tuinonderhoud en kwartaal-tuinonderhoud). Dit gebeurt allemaal met de grootste zorg en respect voor je beplanting. TuinierSpecialist helpt je graag met de reguliere onderhoud van je tuin.

Overkapping

Een terrasoverkapping in de tuin vergroot de mogelijkheden van het buitenleven enorm. Onder een overkapping zit je lekker beschut tegen wind, warmte en regen waardoor je veel meer uren buiten kunt vertoeven. Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze voor een terrasoverkapping of veranda die bij al jou wensen aansluit. TuinierSpecialist verzorgd de gehele bouw van jouw overkapping of veranda, van levering tot het perfecte eindresultaat bij jou in de tuin.

Schuttingen

De meest gebruikte afscheiding rondom de tuin is nog steeds de schutting. Ze zijn er inmiddels in vele uitvoeringen en gemaakt van diverse materiaalsoorten. Wij leveren en plaatsen alle soorten schuttingen. Afhankelijk van jouw wensen met betrekking tot de uitstraling en het budget zullen wij de schutting plaatsen die het beste bij jou tuin past. Uiteraard voorzien we jouw schutting ook van een poortdeur inclusief hang – en sluitwerk. TuinierSpecialist helpt je graag bij het plaatsen van jouw nieuwe schutting.

Vlonders

Met een houten vlonder in een tuin creëer je een mooi en strak terras voor in je tuin. Tevens zorgt een vlonder voor een natuurlijke uitstraling. Ook kan het een alternatief zijn voor bestrating. Het aanleggen van een vlonder is puur vakwerk. TuinierSpecialist helpt je graag met de aanleg van je nieuwe vlonder.

Graszoden

Een gazon aanleggen, het lijkt prachtig. Maar kies je voor zelf inzaaien, dan duurt het wel zes tot acht weken voordat jouw grond groen is. Daarna is het nog maar afwachten of de grasmat onkruidvrij blijft. Dat kan anders. TuinierSpecialist levert en legt graszoden, nadat de ondergrond eerst is geëgaliseerd door het af te graven of te frezen. Vervolgens leggen wij de graszoden strak op maat en we rollen het geheel aan. Daarna is het slechts een kwestie van liefdevolle verzorging door de grasmat met water te besproeien. Na een 2,5 week kan er al voorzichtig gemaaid worden. Na 3 weken kan er gespeeld en gepicknickt worden op het gras. Wil je snel een nieuwe gazon? TuinierSpecialist helpt je graag met het aanleggen van graszoden.

Kunstgras

Overweeg je om kunstgras in jouw tuin te leggen? Kunstgras staat voor een prachtig groene grasmat met minimaal onderhoud, bijna niet van echt te onderscheiden, praktisch onderhoudsvrij en een duurzame en stijlvolle oplossing voor iedere tuin. Met een mooi stuk kunstgras in de tuin is de grasmaaier niet meer nodig. Dit scheelt een hoop ergernissen, je hoeft niet meer te maaien en je hebt geen last van onkruid in het gras. Ook bemesten, verticuteren en sproeien is niet meer nodig. Dit scheelt niet alleen een hoop tijd maar bespaart op de lange termijn ook een hoop geld. Met een mooi stuk kunstgras in de tuin is het gras altijd een stuk groener als bij de buren. Kunstgras inmeten en aanleggen is een specialisme. TuinierSpecialist helpt je graag met het aanleggen van kunstgras.

Boomverzorging

Onze boomverzorger helpt je graag met het snoeien, kappen of weg vrezen van je boom. Of het nu om een enkele boom in jouw tuin gaat of dat het een heel bosperceel is, is voor ons uiteraard geen probleem. Wij kunnen jou ook helpen met het afvoeren van het groenafval maar ook met het verwijderen en afvoeren van de stobben na de kap van een boom. Hiervoor zetten wij een stobbenfrees in om de stronk te frezen en maken we de grond klaar voor je nieuwe tuinplannen. Onze boomverzorger helpt je graag met het verwijderen, kappen of snoeien van je boom.

Grindtuin

Wil je genieten van een stijlvolle tuin met relatief weinig onderhoud? Een grind tuin combineert het beste van twee werelden. Een mooie grind tuin met weelderige beplanting doet wonderen voor de uitstraling van je huis en ander vastgoed. Een grind tuin hoeft niet alleen te bestaan uit grind. Deze tuinen lenen zich uitstekend voor beplanting met voedingsarme planten. Bij de aanleg van grindtuinen beginnen we bij de basis: de bodem. Een goede stevige ondergrond afgedekt met worteldoek of grindmatten zorgen ervoor dat onkruid veel minder kans krijgt om door het grind heen te groeien. TuinierSpecialist helpt je graag met de aanleg van je grindtuin.

Tuinverlichting

Aan tuin- en buitenverlichting wordt vaak te weinig aandacht besteed en dat is jammer. Zorgvuldig geplaatste tuinverlichting geeft je tuin ook ’s avonds een mooie uitstraling. Waarom zou je alleen overdag van je tuin genieten? Vaak wordt alleen aandacht besteed aan het verlichten van oprit en terras terwijl de andere punten zeker net zo belangrijk zijn voor jou tuin. Wij helpen je daarom graag om tuinverlichting te gebruiken waarin deze functies gecombineerd worden. Maar tuinverlichting is nog meer. Wat dacht je van buitenstopcontacten voor het aansluiten van elektrische apparaten en van sensoren voor automatische verlichting? TuinierSpecialist helpt je graag met het aanleggen van alle soorten tuinverlichtingen.

Achterstallig onderhoud

Leidt het onkruid in je tuin zijn eigen leven omdat er al een hele tijd geen onderhoud meer heeft plaatsgevonden? Bij achterstallig onderhoud kan de tuin een ergernis worden, zeker voor omwonenden. TuinierSpecialist is gespecialiseerd in het aanpakken van achterstallig tuinonderhoud en maakt van een verwaarloosde of verwilderde tuin een weelderige buitenruimte waarin groen een geheel vormt. TuinierSpecialist helpt je graag met het achterstallig onderhoud van je tuin.

Groenafval afvoeren

Als de tuin regelmatig wordt onderhouden dan kan het groenafval gemakkelijk door middel van de groene kliko worden afgevoerd. Maar in het geval van rigoureuze onderhoud zal dit teveel zijn om af te voeren met de groene kliko. Het tuinafval dient dan op een andere manier te worden afgevoerd. TuinierSpecialist kan je hierbij de helpende hand bieden en het groenafval voor je afvoeren. Dit kan zijn door het tuinafval met een aanhanger af te voeren maar het is ook mogelijk om op voorhand een container te laten plaatsen, deze kan tijdens de werkzaamheden worden gebruikt en wordt na afloop afgevoerd. De kosten voor het afvoeren van groenafval worden uiteraard doorberekend.

Bestrating reiniging

TuinierSpecialist is dé specialist in het reinigen van jouw oprijlaan, tuinpad, vlonder, of terras. Voor deze grondige schoonmaakbeurt hebben we een speciale borstelmachine beschikbaar die spectaculaire resultaten oplevert en volledig milieuvriendelijk zijn werk doet. Ook de meest vervuilde ondergrond is voor ons geen probleem en geeft een resultaat wat te vergelijken is met nieuw. Wij werken zonder enige vorm van reinigingsmiddelen of chemicaliën. Dus geen schade aan uw kwetsbare planten en/of borders.

Onkruidbestrijding

Het onkruid, gras en mos wat tussen de voegen groeit kunnen wij met onze gemotoriseerde onkruidborstel verwijderen. Wij beschikken over een compacte professionele onkruid borstelmachine die voor alle soorten verhardingen inzetbaar is. Hierdoor kunnen wij in kleine of grote tuinen, op opritten en parkeerplaatsen op een ecologisch verantwoorde manier het onkruid op en tussen de bestrating verwijderen. Ook beschikken wij over een heetwater-onkruidbestrijdingsmachine. Door onkruid te besproeien met heet water (99,5 °C) wordt de celstructuur van het onkruid vernietigd en wordt de plant tot in de wortel bestreden.

Mogen wij vast je adresgegevens? Dat is makkelijk voor als we een kijkafspraak maken of direct aan de slag kunnen gaan.

Contact opnemen?

Tijdens een klus zijn we soms lastig te bereiken. Na het werk nemen we de tijd om mails te beantwoorden. Dit proberen we binnen 24 uur te doen!

TuinierSpecialist
Rijpstraat 18
4812 TC  BREDA

Bel of App: 06-82756736
info@www.tuinierspecialist.nl
KvK-nummer: 71951598

Website door conceptlijn.nl